“În palmaresul nostru sunt nenumărate firme de succes, nenumărate firme pornite de la zero, care au devenit lideri de piață. Acest succes a fost posibil pentru că acești oameni minunați, angajații noștri, au simțit că ceea ce fac ei la serviciu corespunde cu ce își doresc.“ Radu Octavian, fondator Octra Holding, în cartea “My Way”

Grupul Octra Holding cuprinde 9 linii de business active la nivel național, în diverse domenii: logistică și transport, consultanță în business, imobiliare, IT software, agricultură, distribuție de plante/jucării/accesorii pentru birou/flori, online retail, servicii poștale, și producție în industria automotive.

“Forța firmelor mele stă în sutele de manageri dedicați, entuziaști și creativi.” 

Octra Holding generează o cifră de afaceri de peste 53 de milioane de euro și țintește să își crească cifra organic și prin adăugarea de noi linii de business.

“Cumva am reușit să îmi motivez managerii și angajații de-a lungul anilor. Îi simt pe actualii și foștii noștri colegi atașați, mândri că lucrează sau că au lucrat la Octra Holding.“

Divizii ale Octra Holding: ILRA Pink Post, TCE, Sistec, Flaro, Rimobi, Bookster, SunnyBerry, Fabrica de Consultanță, Salzbergwerk

Next Generation (companii fondate și conduse de Ioana, fiica fondatorului Octra Holding și de soțul ei, Sebastian von Sauken): Graziosa, Paperie, Caro Toys, Unicornul Vesel, Verdena, Jungla Urbana, Lovmi.

Radu Octavian, Fondator Octra Holding

Cu o experiență de peste 33 de ani în antreprenoriat, Octavian Radu este fondatorul Octra Holding, grup ce deține în portofoliul său numeroase afaceri profitabile și sustenabile în România.

Pornind în 1990, la Hamburg, cu importul și exportul de bunuri en-gros, Radu a trecut rapid la înființarea unor companii care oferă o gamă largă de bunuri și servicii, specializându-se inițial în distribuția produselor din hârtie, cărți și papetărie.

În prezent, companiile grupului activează în diverse domenii, cum ar fi logistică, dezvoltare de software, consultanță, retail, agricultură și sectorul imobiliar.
Printre numele cu rezonanță națională se numără TCE, Bookster, Flaro, Sistec, Rimobi și Pink Post.

Este, de asemenea, președintele Comitetului de Audit și director al Evergent Investments / Financial Investment Company Moldova SA, precum și fondatorul fundației de responsabilitate socială Îmi pasă!, care are ca scop îmbunătățirea peisajului cultural și educațional din România.

Pentru performanțele în afaceri, Radu Octavian a fost distins cu premiul „Compania deceniului, cea mai stabilă evoluție” de către revista Capital în cadrul Premiilor Oskar (2002); „Fuziunea anului” de către revista Săptămâna Financiară și „Managerul anului” de către revista Flacăra (2005); „Omul de afaceri al anului” de către Revista Capital în cadrul Premiilor Oskar (2006); are o apariție în „Enciclopedia Personalităților din România” (2009) și a obținut premiul III pentru „Cel mai important capitalist din România”, oferit de Ziarul Financiar.

Economist de profesie, Radu a absolvit Facultatea de Comerț, parte a Academiei de Științe Economice (ASE) București, iar ulterior a studiat la FernUniversität din Hagen, Germania. În 2001, a fost conferențiar al Facultății de Marketing din cadrul ASE.

Recent, a publicat My Way, o autobiografie în trei volume, care descrie viața personală și de afaceri, precum și istoria socio-economică a României post-comuniste.

Tibi Radu, CEO Octra Holding

În anul 2021, Tibi Radu, fiul antreprenorului și fondatorului Octra Holding, Octavian Radu, devine CEO Octra Holding, urmând o perioadă de preluare a activităților de management din cadrul grupului.

Absolvent al American International School din București și Business and Data Management, Loughborough University, Tibi este caracterizat de o curiozitate neîncetată, descoperind și aprofundând în fiecare zi domenii noi.

Ca hobby, Tibi studiază limba japoneză și citește mult despre cultura niponă, de a cărei unicitate a rămas fermecat în urma unei vizite în Japonia.

Atunci când vine vorba de stilul de lucru preferat, Tibi este adeptul automatizării și digitalizării proceselor, pentru că, spune el, generează rezultatele rapide și ușor de calculat.

“Mulți foști și actuali angajați ai Octra Holding poartă cu mândrie tricoul cu logoul nostru și cu sloganul “Îmi pasă! Putem! Îmi place!”

 Radu Octavian, fondator Octra Holding, în cartea “My Way”.

Construim și dezvoltăm business-uri independente, sustenabile și profitabile.

Codul de etică urmărește promovarea valorilor și principiilor etice în cadrul grupului Octra Holding în vederea creșterii calității serviciilor oferite și a protejării reputației grupului.

Creativitate

Atât de simplu…când convenționalul nu te mulțumește!

Integritate

Tentațiile și oportunitățile ne plac, dar nu suntem conduși de ele!

Transparență

Liniștea că nu avem nimic de ascuns!

Responsabilitate

Ambiția de a fi campioni! Suntem mereu în mișcare.