Povestea completă a căderii și revenirii lui Octavian Radu, fondatorul Diverta, omul cu 100 de firme

După opt ani de pauză, Octavian Radu, fondatorul Diverta, investește într-o poștă privată. Dacă înainte de 2009 rețeaua de librării era cea mai mare afacere a sa, PinkPost – principalul concurent al Poștei Române – îl preocupă cel mai mult în prezent.

„M-a împrumutat soția cu banii pentru școala copiilor“, explică Octavian Radu (56 de ani), unul dintre cei mai flamboaianți antreprenori din perioada precriză, modalitatea prin care și-a finanțat reintrarea în prim-planul businessului. După toată drama financiară care i-a măcinat afacerile unui grup (RTC) evaluat la 200 de milioane de euro în 2008, Radu e aproape neschimbat: poartă pantaloni scurți și un tricou negru cu un logo roz (îi veți afla povestea în rândurile următoare), râde zgomotos la intervale regulate și vorbește despre cea mai recentă investiție a sa ca și cum ar fi prima.

Probabil că puțini antreprenori români au fost protagoniștii mai multor fuziuni, achiziții și vânzări decât Octavian Radu. În urmă cu peste un deceniu a făcut atât de multe astfel de mișcări (cel puțin 20) încât nici el nu le mai știe numărul sau cronologia. Oricum, s-a săturat să mai vorbească despre ce a fost odată și despre cum criza l-a pus la pământ, lucru pe care mi l-a spus încă dinainte de a face acest interviu pe un ponton de pe malul lacului Grivița, în spatele casei sale.

Publicat de newmoney.ro