Diverta apasă din nou pedala extinderii: Patru noi magazine până la finalul anului

Retailerul de carte Diverta, parte a holdingului RTC detinut de Octavian Radu, va deschide patru noi magazine pana la finalul acestui an, cu o suprafata totala de aproximativ 1.200 mp.

Magazinele vor fi deschise in centrele comerciale Oradea Shopping Center, Galleria Mall Arad, Maritimo Constanta si Electroputere Craiova.

Diverta Galleria Mall Arad a fost inaugurat pe 6 octombire, dupa relocarea magazinului Diverta Ziridava Arad.

Suprafata de retail ocupata de magazinele Diverta in prezent este de 17.500 mp. De la inceputul anului Diverta a inchis sapte magazine cu suprafete mici din tara si a deschis cinci noi locatii. In total, lantul magazinelor Diverta va numara la sfarsitul lui 2011 51 de locatii.

Diverta a inchis anul trecut cu o cifra de afaceri de 22 mil. euro si pierderi de 500.000 de euro.

Pentru primul semestru al acestui an Diverta a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 9 mil. euro, iar pentru urmatoarele sase luni vizeaza afaceri de 10 mil. euro.

Piata de retail de carte are o valoare estimata de aproximativ 60 de milioane de euro.

RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii de pe piata locala, si a fost fondat in 1990.

Din grupul RTC fac parte Diverta (lant de retail de carte), Rafar (fashion si hospitality), Proffice (distributie birotica si papetarie), TCE (transport si logistica), Sistec (IT), Flaro (productie articole pentru industria auto, electronica si electrotehnica, articole de birou si articole scolare), Rimobi (imobiliare si constructii) si Q Power (energie).

Publicat de wall-street.ro