Octavian Radu, proprietarul librăriilor Diverta, a vândut săptămâna aceasta acţiuni Evergent Investments în valoare de 2,2 mil. lei

Radu Octavian Claudiu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali, care deţine mai multe businessuri, printre care şi lanţul de librării Diverta şi firma de poştă Pink Post, a vândut în şedinţele din 17, 18, 19 şi 20 mai un pachet de 1,65 milioane de acţiuni Evergent Investments (simbol bursier EVER) pentru suma de 2,24 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza unor rapoarte publicate la Bursa de Valori Bucureşti.

Potrivit calculelor realizate de ZF, pachetul vândut de Octavian Radu echivalează cu 0,17% din capitalul social al Evergent Investments.

Astfel, în şedinţele din 17, 18 şi 19 mai, Octavian Radu a vândut un număr de 1,28 de milioane de acţiuni EVER, la un preţ mediu de 1,3629 lei pe unitate, tranzacţii care s-au ridicat la 1,75 de milioane de lei, iar în sesiunea din 20 mai a vândut 365.000 de acţiuni la un preţ mediu de 1,35 lei pe unitate, tranzacţii care s-au ridicat la 492.750 de lei.

Octavian Radu a mai vândut acţiuni la societate în valoare de 434.340 de lei la jumătatea anului 2020.

Radu Octavian Claudiu a fost autorizat în martie 2021 de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Evergent Investments, în conformitate cu Hotărârea nr. 2 a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 28 ianuarie.

Octavian Radu deţine în portofoliu mai multe businessuri, printre care lanţul de librării Diverta, compania de logistică TCE, producătorul de componente auto Flaro şi firma de poştă Pink Post. El are şi afaceri în agricultură – plantaţii de afine – şi un hotel cumpărat acum în urmă cu un an la Sinaia.

Evergent Investments, cea mai mare societate de investiţii financiare dintre cele cinci listate la BVB, are 1,3 miliarde de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile EVER înregistrează o creştere de 7,6%, pe fondul unor tranzacţii de 122,5 mil. lei, arată datele BVB.

Evergent Investments a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu un rezultat net de 31,5 mil. lei, fiind compus din profitul net de 19,3 mil. lei şi câştigul net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat în sumă de 12,2 mil. lei.

Publicat de zf.ro