ZF Live. Amalia Buliga, CEO şi acţionar minoritar al lanţului de librării Diverta: Ne-am bugetat pentru acest an un business cu 20% mai mic decât în 2019, an de bază la care ne raportăm. Faţă de 2020 vom fi mai bine

♦ În pandemie românii au citit foarte multe cărţi din sfera de self development

♦ Totodată, în online au crescut vânzările la cărţile pentru copii, ca urmare a căilor alternative pe care le-au căutat părinţii pentru petrecerea timpului în case cu cei mici.

Pandemia a dat un imbold lanţulului de librării Diverta să închidă cinci unităţi care sufereau chiar şi înainte de criză. Pe de altă parte, acest eveniment a dus şi la dezvoltarea canalului online. Traficul din ma­gazinele fizice nu s-a apropiat de cel din 2019 nici în lunile de după lockdown, în prezent fiind la în continuare cu 15% mai mic.

La polul opus, ponderea online-ului, modalitatea în care afacerea a supravieţuit timp de două luni, a crescut de aproximativ trei ori în contextul pandemiei, ajungând la circa o treime din încasări. Mai mult, Amalia Buliga, CEO şi acţionar minoritar al lanţului de librării Diverta, crede că nu toţi clienţii care au luat contact cu online-ul se vor întoarce către retailul fizic.

Vizualizare video